петак, 6. јул 2012.

"Циркус"!


На официјелном сајту општине Србобран у извештају са данашње седнице Бранко Гајин назвао седницу "циркусом"!





- Председник СО Ласло Бергел заказао је у законском року конститутивну седницу и сви би требали да поштујемо овај датум. Закон не познаје овакав случај, као ни институцију другог по старости, што је потврдио и секретар СО Србобран. Не знам шта је порука овакве представе, да ли је то да је неко јачи од закона и да ће се овако управљати општином. Чуди ме учешће ЛСВ-а у свему овоме. Ни нама заказани датум не одговара баш у свему, али смо дужни то да поштујемо, изјавио је Бранко Гајин и додао да је Демократска странка са освојених девет мандата остварила најбољи резултат на изборима. 

Милана Гајинов у својој изјави такође је апострофирала Лигу Социјалдемократа и објаснила зашто она и њене колеге са листе Бранко Гајин - ДС нису данас присуствовали заседању Скупштине рекавши да данашња седница за њену партију није „ни скупштина, ни конститутивна, пошто је није заказало законом овлашћено лице“.



- Ово може бити само седница групе грађана коју је заказала одборница којој, у тренутку заказивања, још увек није био верификован мандат. И она сама је раније у својим изјавама најавила да се ради о перформансу, па му се одборници ДС, који су освојили највећи број гласова и мандата, нису ни одазвали. Изненађује ме присуство одборника ЛСВ, посебно јер нам се годинама говори да су они наши природни партнери на свим нивоима“, рекла је Милана Гајинов.

На наше питање да ли је упознат са изјавама које су дали Гајин и Гајинов, Александар Јојкић председник ОО ЛСВ одговорио нам је питањем:

- Да ли се сећате шта смо ми предходне четири године радили у Скупштини и коме смо били опозиција, не желећи даље да коментарише ове две изјаве, рекавши да нови сазив у скупштини општине очекује много посла и да грађани са правом имају велика очекивања од новоформиране већине у парламенту која је то прихватила као обавезу.



- Ово је локал, грађани су се својом вољом и изласком на биралишта јасно определили. На основу тога направљена је коалиција која чини 73% бирачког тела и без пакета "тата мата", на један чист, поштен начин освојили смо ово поверење. Шта је више потребно?! Дављеник се очигледно и за сламку хвата, они нон стоп држе дигитрон у рукама и праве калкулације, надајући се некаквој трговини појединих странака не би ли тако поправили рејтинг. Не знам шта све они прижељкују и вероватно би пристали и на нове изборе само да би некако продужили свој останак на власти, без обзира што лоше живимо. Србобранска општина заслужује праву демократску странку са одговорним, стручним, културним, образованим и креативним људима. У овом ДС-.у 80% чланова нису никад били искрене демократе, него су сви, до скоро били чланови неких других странака.Па Бранко Гајин је био дугогодишњи члан ДСС-а, да не идем даље, казао је за наш сајт новоизабрани одборник Покрета за промене Јован Туторов.

О данашњем заседању новог скупштинског сазива у Србобрану Радио телевизија Војводине овако је известила:



Бранко Гајин, иначе данас није био на свом радном месту. Од секретарице председника општине сазнали смо да користи годишњи одмор.

С.Н. 

Нема коментара:

Постави коментар