среда, 11. јул 2012.

Врућ кромпир за нову општинску власт

Иако су тек јуче у касним поподневним сатима преузели руковођење општином, такорећи на самом старту нова администрација је добила врућ кромпир у руке, јер сутра је Петровдан, а то је за Србобранце, традиционално најзначајнији дан у години, јер се слави црквена Слава. Ово је догађај који долично треба испратити, тако да већ од раних јутарњих сати ради се на организационим пословима.

Како је уобичајена примопредаја власти изостала, јер су дојучерашњи општински руководиоци отишли "без поздрава" чине се напори да ипак све буде како треба и на нивоу какав један овакав догађај заслужује.



- Јако мало времена имамо испред себе, али ипак смо успели да договоримо да у вечерњим сатима на Петровдан Србобранце и госте који ће сутра доћи код нас дочекамо као прави домаћини. Фестивал који је предходних година организован ће изостати, јер дојучерашња власт ништа није урадила тим поводом ове године, али ипак смо успели да захваљујући пре свега личним пријатељствима, током преподнева договоримо наступ оркестра Радио Телевизије Војводине под вођством Миће Јанковића доајена хармонике. Са њима ће наступити и познати певач народних песама Милан Прунић, који ће сплетом познатих војвођански песама сигуран сам направити добру атмосферу и забавити публику која ће сутра увече бити на Тргу републике. Посао око постављања сцене, расвете и разгласа препустили смо нашем Србобранцу, тако да ће Атила Тот и његова екипа сарадника то урадити како треба у то не сумњамо, рекао је за Србобран.нет Јован Туторов члан општинског већа који је задужен за организацију овог догађаја и додао:



Ове године неће бити такозваних "вип" столица испред бине, јер све ово се ради због грађана, а не да би се појединци приказали. Нажалост оно на чега не можемо да утичемо су раскопане улице Србобрана, које тако стоје од маја месеца и са којима дочекујемо госте. То је нешто што је тренутно ван наше контроле, тако да се надам да нам гости који ће сутра доћи у Србобран на нашу Славу неће због тога замерити. То је тек једна од ствари које смо затекли, а шта нам је предходна власт све оставила тек ћемо видети.

Како смо чули од Атиле Тота бина ће бити репрезентативна, јер поред Народног оркестра РТВ, Миће Јанковића и Милана Прунића, наступиће са својим програмом и сплетом народних игара  чланови КУД-а Бард из Србобрана.

С.Ш.

5 коментара:

  1. Анониман11. јул 2012. 18:13

    Velika stvar !! Opstina siromasna "ko crkveni mis" a dovodi se muzika itd. !! Jel to po onoj-kad se propada nek se propada slavno. Bolje da su se ta sredstva , bez obzira koliko mala bila iskoristila za nesto pametnije i potrebnije! E, Srbobranci ccc.! Varos izgleda ko iz veka, ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem a vi dovodite "poznatog pevaca narodnih pesama" !!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман12. јул 2012. 20:15

    A šta misliš koloko bi nas koštalo da je onaj ostao.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман13. јул 2012. 11:01

    Kostalo bi nas ko zna koliko, jer Zvonko Bogdan uzima ogromne su jos cifre za svoj nastup, a gde su jos ostali na sve to!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман13. јул 2012. 12:41

    neka ugasi svetlo ko ostane zadnji!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман14. јул 2012. 12:19

    Obnaroduj Mikice sve podatke do koih budete dosli,da se prikaze ne briga predhodne vlasti prema gradjanima opstine.Pocnite sa hapsenjima jer se to od vas ocekuje,kao i zaposljavanje.TO SU PRIORITETI !

    ОдговориИзбриши