петак, 13. јул 2012.

И била је Слава...

Петровдан је био и Слава у Србобрану. Обукли смо се лепо, децу окупали, даме су наместиле фризуре, а и време нас послужило. Таман како треба. Тамбураши нису свирали по декрету, свирао ко шта хоће и како воли. Кафане радиле по обичају добро, продавале се пљеске, точило се пиво и разни сокови, балони се виорили на све стране, а било је и кретоша и ћетен алве. Деца се веселила и радовала. Неки и плакали, јер родитељи углавном немају пара да им купе све оно што су они замислили да им треба.



Беле шаторе и ове године Гера је развејао по Тргу слободе, а богами и по Јовиној улици, а Атила после више година поставио бину и разглас.



Играли су фолклори, оркестар Миће Јанковића свирао војвођанске и друге народне песме које сви знамо, а певали Дана Стоиљковић и Милан Прунић.

Пре њих Влада Циповка и Баба Пивнички, односно њихова банда загрејали публику тамбурашким песмама.














У Купусу (Cabbage) на малој бини гостима штимунг правила "Дрвена Банда".



Што би каз'ли - "како смо се надали добро смо се удали". Неки дошли па питали - "а кад ће Звонко Богдан", док су други говорили - "е фала Богу само кад није опет Звонко".

Ко воли овакве "приредбе" било му је лепо, а они што не воле ове "масовке", ионако не воле, па не воле.

У седам сати, јуче предвече Зоран Младеновић нови председник општине и Слободанка Боба Градинац, заменик председника општине Србобран у малој сали организовали пријем за директоре јавних предузећа и установа, приватнике - послодавце, а било и неких општинских руководилаца, још од ономад. Били и гости општински функционери из Малог Иђоша и Куле, неки признати Србобранци који више не живе овде (др Нићин из Сремске Каменице...) и још неки угледни људи. Неки од ових приватника - послодаваца ушли у зграду општине после више година први пут. Нису били на линији, како би се то каз'ло. С друге стране, неки су дошли иако, видело се баш им се и није долазило, па им мало било непријатно.

  И тако, причи никад краја, ал' ето прошла и Слава.

Неки потрошили, неки зарадили, некима било лепо, а неки кажу не ваља ово ништа. Сто људи сто ћуди, а камоли кад су Србобранци у питању...
С.Ш.

Нема коментара:

Постави коментар