петак, 6. јул 2012.

Očekujem da završimo konstituisanje pre 10.jula

Kazao Željko Bogojević na konferenciji za medije...

U želji da građane upoznaju dokle se stiglo sa konstituisanjem nove opštinske vlasti, Željko Bogojević i Aleksandar Jojkić, koji su odlukom većine na konsitutivnoj sednici SO Srbobran izabrani za predsednika odnosno zamenika predsednika SO Srbobran, u petak 22.06.2012. održali su u Turiji konferenciju za medije.


Najpre je Željko Bogojević obavestio novinare da je u opštinu stigao zahtev Upravnog suda Republike Srbije u kome se kaže da je Branko Gajin u svojstvu nosioca izborne liste "Branko Gajin - DS" ovom sudu uložio žalbu na odluku o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine opštine od 12.06.2012. godine. Na toj osnovi je Skupštini opštine naloženo da u roku od tri dana sudu dostavi određene dokumente koji se odnose na sednicu SO Srbobran koja je održana 12.06. što je i učinjeno. Odgovor na žalbu potpisao je izabrani predsednik SO Srbobran Željko Bogojević. U odgovoru se kaže da je žalba neosnovana, a sve je obrazloženo hronologijom događaja koji su predhodili zakazivanju i održavanju ove sednice.

Kako je u odgovoru sudu dostavljena kompletna tražena dokumentacija, sa mišljenjem da je prilikom potvrđivanja mandata odbornika ispoštovana procedura, Skupština opštine Srbobran  predlaže sudu da donese sledeću presudu:

ODBIJA se žalba Gajin Branka iz Srbobrana, koji je u svojstvu nosioca izborne liste "Branko Gajin - DS" podneo na odluku o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine opštine Srbobran od 12.06.2012. godine kao NEOSNOVANA.

- Očekujem da ćemo odgovor suda dobiti već u narednih pet, šest dana i da će on biti pozitivan za nas. To će nam omogućiti da konstituisanje skupštine završimo pre desetog jula, datuma koji je bivši predsednik Skupštine Laslo Bergel predvideo za konstituisanje. Ukoliko sud ipak donese drugačiju odluku, nije nikakav problem da kompletan postupak ponovimo i desetog jula, kazao je Bogojević na konferenciji i dodao:

- U svojstvu predsednika Skupštine u četvrtak prvi put sam posetio radne prostorije i zaposlene u opštini sa kojima sam napravio kratak sastanak. Prijatno sam iznenađen elanom i željom za radom zaposlenih, ali i kooperativnošću. Napravili smo dogovor da zaposleni u administraciji svoj posao rade odgovorno i profesionalno, pre svega u interesu građana. Tim je dobar i kvalitetan, a ono što je dobro ne treba menjati. Takođe kazao sam da smena vlasti podrazumeva i određene promene, tako da oni koji su se ogrešili o svoj posao i interese građana mogu očekivati da ćemo u tom smislu činiti određene korake.

Na konferenciji je Bogojević upoznao javnost i da je naložio zaposlenima koji su u direktnoj nadležnosti predsednika Skupštine da s obzirom da mu je mandat predsednika opštine istekao, a da svoj odbornički mandat nije verifikovao, Branko Gajin ima identičan tretman kao i svaki drugi građanin naše opštine, naime da svoj dolazak u skupštinske prostorije treba predhodno da najavi i tek nakon toga da se odredi termin kada će biti primljen da izloži problem zbog koga se obraća skupštini.

O aktivnostima većine u skupštini javnost je na konferenciji obavestio Aleksandar Jojkić. On je rekao da su predhodnih dana predstavnici koalicije (SPS - PUPS, PZP, LSV) koju su činili Zoran Mladenović, dr Ilija Gazepov i kako je rekao njegova malenkost obišli sva javna preduzeća gde su obavili razgovore sa direktorima i upoznali ih zvanično o novonastaloj situaciji. Takođe, upozorili su ih da javna preduzeća, treba da se bave tekućim poslovima, a da sve veće poslove koji zahtevaju značajnija finansijska ulaganja stave na čekanje, dok se ne izvrši primopredaja vlasti.



- Nije bilo nikakvog pritiska, nego jedan razgovor u kome smo se dogovorili da se rade tekuće stvari, a da se sa poslovima koji zahtevaju veća finansijska ulaganja sačeka do primopredaje vlasti tako da se zadovolje i formalne stvari, kazao je Jojkić.

U nastavku ovog izveštaja možete da čujete šta su Bogojević i Jojkić kazali u svojim odgovorima na novinarska pitanja povodom predstojeće Slave 12.jula i Srbobran Festa.

Нема коментара:

Постави коментар